De markt voor hybride auto’s

 

Hybrides waren bedoeld als aanvulling op het brandstofverbruik van interne verbrandingsmotoren. Wanneer deze auto’s worden gebruikt met een instrumentatie systeem met hoge resolutie, kan de werknemer precies zien hoe een bepaald hybride systeem reageert op wisselende omstandigheden.

 

Hybride systemen zijn ontworpen om in combinatie met ten minste twee verschillende krachtbronnen te werken. Hoewel ze technisch zijn, vormen ze in feite één systeem met een gedeelde bestuurder. Wanneer de auto wordt gestart, stroomt de elektriciteit door de interne verbrandingsmotor, die het leeuwendeel van het vermogen levert. De accu, die zich voorin de motor bevindt, ondersteunt de elektromotor. Wanneer het gaspedaal wordt ingedrukt, wordt de accu opgeladen en levert deze op zijn beurt aandrijfkracht aan de motor.

 

 

Accu honda civic

 

 

Lees hier meer.

 

Ik was nog nooit zo in de war!

 

De markt voor hybride auto’s is zo verwarrend geworden met voorbeelden van de ‘beste’ en ‘slechtste’ producten om uit te kiezen. Het is tijd om te accepteren dat er niet zoiets bestaat als een ‘beste’ of ‘beste diesel’, maar alleen verschillende soorten brandstof auto’s. En net zoals er een verschil is tussen een scepticus en een gelovige, is er een verschil tussen een hybride en een batterij aangedreven voertuig.

 

Hoewel de garanties op een nieuwe en een gebruikte hybride accu gelijk kunnen zijn, is er geen garantie dat de gebruikte accu van dezelfde kwaliteit is als een nieuwe.

 

urn bij clintons.com

 

De hybride industrie is een opwindende industrie. Het is waar de menselijke interactie met technologie begint, en het is waar de dromen van gisteren blijven voortleven terwijl nieuwe technologieën zich ontwikkelen. Het is een wedloop tussen technologie en menselijke beperkingen die uiteindelijk beide partijen ten goede komt.

 

De autoconcerns blijven auto’s comfortabeler, efficiënter en milieuvriendelijker maken. Het is een race tussen mens en machine, waarbij de mechanische kracht van de machine tegenover de menselijke kracht van het menselijk brein staat. Elke vijf seconden wordt er een kilometer afgelegd met een gemotoriseerd voertuig. Elke tien seconden legt een met olie besmeurde band duizend mijl af. Elke tien seconden, legt een met gas bedekte band honderd mijl af. Elke zestig seconden, levert een kar ten minste honderd gallons brandstof. Elke zestig seconden, stroomt de brandstof uit je wagen.

 

In het afgelopen decennium hebben de menselijke geesten nieuwe methoden ontwikkeld om het hoofd te bieden aan de onttrekking van onze hulpbronnen, en op dit gebied laten zij de mogelijkheden voor visserij en vervoer buiten beschouwing. Afhankelijk van waar ter wereld je woont, zal brandstof ofwel zoet water ofwel fossiele brandstoffen zijn. zoet water bijvoorbeeld is schaars en is een kostbaar goed. De draagkracht van de wegen in de meeste landen is erg laag, en miljoenen mensen vervoeren is ook een te zware opgave. Hoverboards, gemaakt van een flexibel plastic materiaal, zijn nu mogelijk, en het vervoer is beter dan ooit.

 

Als we naar de toekomst kijken, zullen we op zijn minst omzichtig moeten zijn met het gebruik van koolwaterstof brandstoffen. omzichtigheid zal goed zijn, hoewel niemand zal worden vergeten als benzine nog steeds in hoeveelheden van meer dan 50 wordt verkocht. Met andere woorden, de potentiële markt zal veel kleiner zijn indien de wil om voertuigen op batterijen te gebruiken niet volledig wordt ontwikkeld.